Adolescenten

Kinderen vragen een speciale aanpak binnen de geneeskunst en dus ook binnen de osteopathie. Kinderen maken in korte tijd een grote ontwikkeling door, zowel lichamelijk als geestelijk. Mocht er in deze ontwikkeling een probleem ontstaan dan kan een Osteopaat uitkomst bieden. Kinderen reageren meestal goed en snel op osteopathie.

Met de zachte handgrepen van de Osteopaat zal gepoogd worden om de klachten bij het kind weg te nemen. Voor veel kinderen is dit een aangename en ontspannen ervaring. Allereerst zal de Osteopaat proberen het kind op zijn gemak te stellen al dan niet geholpen door de ouder. Om het kind tijdens de behandeling op zijn gemak te stellen of af te leiden kunt u speelgoed mee nemen. Tijdens de behandeling zal de integriteit van het kind gerespecteerd worden en de behandeling zal als zodanig ook aangepast worden aan het kind.

Klachten:

Buikpijn (vage), astma, rug, nek- klachten, gewrichtsklachten, obstipatie/diarree, hoofdpijn, keel- neus- oorproblemen, coördinatie / balansproblemen, leerproblemen, gedragsproblemen, eczeem en allergie, bedplassen.

Sommige van deze klachten hebben verschillende oorzaken en moeten daarom multidisciplinair aangepakt worden. Zoals bijvoorbeeld in samenwerking met een kinderfysiotherapeut, een voedingsdeskundige of een kinderpsycholoog. Indien nodig zal de Osteopaat, in overleg, contact opnemen met uw huisarts.

Ik werk als osteopaat dan ook nauw samen met diverse logopedistes, opticiens en voedingsdeskundigen om tot een multidisciplinaire aanpak te kunnen komen.

WEBDESIGN - WWW.DEFLUWELENSCHETS.COM